BSM HULP BIJ CYBERCRIME​

Internet en oplichting, in ontwikkeling

Internetoplichting is een breed begrip met vele varianten en vormen van internetfraude

We worden regelmatig ingeschakeld om onderzoek te doen naar internetoplichting. Ook komt het vaak voor dat een cliënt geprobeerd via de politie aangifte op te laten nemen vanwege internetfraude, maar wordt dit niet opgepakt of opgenomen vanwege tijds- en capaciteitsgebrek bij de politie.

Wij kunnen samen met u een handige route bepalen nadat we de digitale sporen veilig hebben gesteld!

Helaas staan cyber-criminele niet stil en maken zij misbruik van onwetende en groeien zij in hun kennis. Maar wij groeien ook en kunnen veel nieuwe ontwikkelingen op de voet volgen en deze kennis inzetten voor andere slachtoffers van internetfraude.

Bij onderzoek naar internetoplichting wordt soms samengewerkt met de politie. Met onze rapportage kunnen zij soms sneller schakelen.

Door onze kennis van cybercrime, waar internetfraude onder valt, kunnen we de digitale bewijzen opsporen en zorgvuldig vastleggen. Daarnaast kunnen we ook de aangifte bij de politie regelen als dat wenselijk is. We kunnen de juiste gegevens bundelen en laten opnemen in de aangifte. Als de daders in beeld zijn is gekomen door het onderzoek is de kans groter dat de daders van de internetoplichting strafrechtelijk vervolgd kunnen worden. 

Als particuliere personen te maken krijgen met internet oplichting zijn de onderzoekskosten soms te hoog voor een enkel persoon. Het komt voor dat een groep gedupeerden samen het onderzoek laten uitvoeren, om te delen in de onderzoekskosten. Meestal gaat het bij internetoplichting ook meerdere personen die in een ‘val’ zijn getrapt. Naast dat de kosten dan lager worden kan het stukje ‘herkenning’ ook prettig zijn. Wilt u een bepaalde internetoplichting bespreken en bekijken hoe we andere gedupeerden kunnen benaderen? Neme dan contact met ons op.

Bent u als privépersoon de dupe van digitale fraude? Privégegevens, zoals creditcard, identiteitskaart of paspoortnummer, adres en andere privégegevens kunnen in handen van de verkeerde gekomen zijn, afhankelijk van de gegevens die u heeft doorgegeven. Zie hiervoor de websitepagina.