Detectivebureau voor de juiste verzameling van feiten

Kingsfordweg 151 Amsterdam

+31 (0)20 8203693

Kingsfordweg 151 Amsterdam

020-8203693

Detectivebureau voor de juiste verzameling van feiten

Handige gratis test

Gratis personal patch tool

Op nu.nl werden al in 2008 de statistieken van de status van 20.000 windows computers gepresenteerd. Het artikel kopt “Vrijwel alle windows PC’s onveilig”

Omdat wij vanuit BSM dagelijks actief zijn met informatiebeveiliging is er vaak iemand die een dergelijke claim nagaat en vaak moet zo’n uitspraak vervolgens genuanceerd worden. In dit geval blijkt het een test vanuit de internet community te zijn waaruit wij concluderen dat het getal “95%” vooral gerelateerd is aan thuisgebruikers. Mensen kunnen een tool downloaden en de software zou een overzicht moeten geven van niet gepatchte software op het systeem

Snelle een eenvoudige tools zijn voor de BSM consultant belangrijk gereedschap en daarom besluiten wij deze software eens op een image van een werk-pc van een medewerker te testen.

De tool werkt makkelijk, zeer snel, en binnen c.a. 2 minuten komt bij onze consultant het volgende scherm te voorschijn:

Toch is het in de dagelijke praktijk bij de audits die wij doen duidelijk anders. Patchen is voor veel IT managers een serieus probleem en een dergelijke score als hierboven wordt op veel bedrijfscomputers zeker nog niet gehaald.

Wilt u zelf eens experimenteren met deze tool die voor persoonlijk gebruik gratis is, dan kunt u deze downloaden via de website van Secunia: http://secunia.com/PSISetup.exe