Detectivebureau voor de juiste verzameling van feiten

Kingsfordweg 151 Amsterdam

+31 (0)20 8203693

Kingsfordweg 151 Amsterdam

020-8203693

Detectivebureau voor de juiste verzameling van feiten

BSM detective diensten

Tips bij cybercrime

Tips bij Cybercrime

BSM doet veel onderzoek bij cybercrime en heeft een netwerk van specialisten en experts waar regelmatig overleg mee is. Cybercrime kan op veel niveaus en manieren plaatsvinden. En de tips bij cybercrime op deze pagina dekken wellicht niet de lading voor uw specifieke situatie. U kunt ons altijd benaderen voor advies of om schade te beperken.

Onze detectives hebben regelmatig contact met partners, specialisten en stichtingen en hierdoor kunnen we soms snelle routes vinden om schade verder te beperken of om snel een website uit de lucht te krijgen. Cybercrime oplossen is teamwork en daarom zijn cybercrime partners essentieel. Vastleggen van de digitale feiten is ook precisiewerk en dient met aandacht te gebeuren. We staan voor u klaar.

Cybercrime-onderzoeken is een van onze expertises. 

Heeft u te maken met cybercrime?

Hieronder staan een aantal tips (deze worden binnenkort weer verder aangevuld):

Tips bij cybercrime, in brede zin, want binnen cybercrime is helaas in een enorme reeks van gebieden onder te verdelen:

  • Meld zo snel mogelijk bij alle instanties waar u klant bent en waar mogelijk schade kan worden aangericht dat u de dupe bent van cybercrime. Denk daarbij aan; paspoort en/of rijbewijs blokkeren, banken, verzekeraars, werkgever, zakenrelaties, Clouddiensten, telecomproviders en uw persoonlijke vriendenkring.
  • Pas direct overal de wachtwoorden aan en zet overal ‘two-factor’ authenticatie aan waar dit nog niet was, gebruik ook een sterk wachtwoord..
  • Het is bij persoonlijke identiteitsfraude altijd verstandig om ook bij het CMI, Centraal Meldpunt Identiteitsfraude en –fouten, online uw melding te maken.
  • Beperk mogelijkheden en bevoegdheden, bijvoorbeeld: een limiet op elke betaalrekening per dag, buitenland bellen uit bij uw mobiele en (bedrijfs-) telecomprovider, enz.
  • Maak regelmatig een back-up van uw belangrijkste documenten, foto’s en digitale andere informatie die u niet kwijt zou willen raken.
  • Gebruik nooit zo maar een link die via e-mail aan u gestuurd wordt. 
  • Bescherm uw computer met virusscanner, een firewall met eigen wachtwoord i.p.v. standaardwachtwoord
  •