Detectivebureau voor de juiste verzameling van feiten

Kingsfordweg 151 Amsterdam

+31 (0)20 8203693

Kingsfordweg 151 Amsterdam

020-8203693

Detectivebureau voor de juiste verzameling van feiten

BSM nieuws over informatiebeveiliging en cybercrime gerelateerde onderwerpen en onderzoeken

Presentatie ‘Blijft u hackers voor?!’

presntatie cyber security gemeente Heemstede

Voorlichtingsavond voor de Gemeente Heemstede

Als onderdeel van een tweetal bewonersbijeenkomsten, georganiseerd door en voor inwoners van de Gemeente Heemstede, geeft BSM een tweetal presentaties met als thema ‘Blijft u hackers voor?!’

Tijdens de lezing wordt de bezoekers bij binnenkomst getoond of ze zelf gehacked zijn, worden nepwebsites bezocht en krijgen de bezoekers de gevaren van internet te zien. Daarnaast worden tips gegeven en krijgt iedere bezoeker een handige checklist voor het beveiligen van de computer en telefoon (voorkant) en herkenningspunten voor nepwebsites (achterkant).

Uiteraard is er ook de gelegenheid voor het stellen van vragen.

De eerste avond heeft inmiddels plaats gevonden en de reacties van de bezoekers waren enthousiast. We hoorden reacties zoals:

Goed om te weten hoe ik me beter kan beveiligen!” maar ook: ‘ik wist niet dat het zo erg was en ook niet dat cyber criminaliteit niet alleen bedrijven maar ook burgers treft.”

Het is een unieke voorlichtingsavond waarbij iedereen in de gelegenheid wordt gesteld om te zien hoe hackers te werk gaan, maar ook wat ertegen te doen is.

De digitale weerbaarheid van de deelnemers is zeker vergroot.

Wellicht dat dit voorlichtingsprogramma over cybercrime nog opvolging krijgt binnen andere gemeenten en organisaties.

BSM geeft wel vaker trainingen om de cyber-bewustwording te vergroten maar tot nu toe was dat vooral op scholen, in business clubs en op beurzen.  Een lezing voor iedereen in de gemeente was uniek en erg nuttig, zo blijkt.

Wilt u ons ook inhuren voor een voorlichtingsavond of presentatie, neem dan contact op, dan kunnen we samen kijken hoe we de kennis kunnen overdragen aan uw doelgroep en de bewustwording van cybercrime en cyber security kunnen vergroten.